Малолюбашанська громада готується до першої післявиборчої сесії

04.01.2018 23:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Вже після різдвяних свят Малолюбашанська ОТГ проведе першу сесію – про це представники громади повідомили фахівців з питань децентралізації. Консультанти Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID) Рівненського РВ АМУ надали представникам нової громади розширену консультацію.

Консультант з юридичних питань Василь Курилас розповів коли і за яких умов призначається перша сесія, і з чого її починати. Порадив звернути увагу на перші рішення з набуття повноважень, реорганізації, формування штатного розпису та структури селищної ради. Консультант нагадав, які комісії варто створити, як обрати секретаря ради, та які необхідно прийняти реєстраційні документи.

null
 Фото Проекту "Пульс" АМУ

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер порадила малолюбашанцям не роздувати штат громади і одразу почати планувати видатки та надходження до бюджету. Обов’язково потрібно з’ясувати, які є підприємства на території громади, аби розуміти повну картину надходжень. Обов’язково розпочати процес передачі майна на баланс громади, також прийняти рішення про реорганізацію суміжних рад, та створення нових виконавчих органів. А вже згодом братися за реєстрацію комунальних закладів, закладів освіти та охорони здоров’я. (Нагадаємо, Малолюбашанська ОТГ – за площею – одна з найбільших громад Костопільського району.)

null
 Фото Проекту "Пульс" АМУ

 

null
 Фото Проекту "Пульс" АМУ

Про це повідомили з Офісу реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews