Газ змінив колір? Відчиняйте кватирки. Рівняни скаржаться на якість газу

10.01.2018 13:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Все частіше рівняни скаржаться на малий тиск газу  та зміну його кольору у своїх домівках. Перед Різдвом у фейсбук спільноті Типове Рівне рівняни скаржаться на неприродній колір полум'я з газових конфорок, а саме яскраво-жовтий, а не блакитний.

У спільноті "Типове Рівне" у Фейсбук розмістили світлину канфорки газової плити, вогонь з якої мав жовтий колір.

Рівняни переконані – їх обдурюють. Вони вважають, що до газу додають незрозумілі домішки, які знижують калорійність газу та змінюють його колір.

Kalina Vyacheslav «Газ розбавляють бутаном мабуть…»

Цим питання зацікавилися журналісти сайту «ВСЕ». Тож вирішили запитати у самих газовиків, у чому ж причина зімни кольору.

Як розповів журналістам технічний директор ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа, газ змінює колір через самих споживачів.

- Яскраво жовтий колір полум’я свідчить про те, що для процесу повного згорання газу не вистачає повітря. Перед включенням будь-якого газового приладу необхідно відкрити кватирку (або вікно встановити в режимі провітрювання) та дотримуватись інструкції з безпечного використання побутових газових приладів та апаратів, яка наведена у кожній абонентній книжці",- зазначив Олександр Ганжа.

У разі зміни кольору газу фахівці радять звертатися до газової служби.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews