У Млинові – як у Голлівуді: щодень – світло-шоу, та ще й із «Щедриком»

12.01.2018 13:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

У селищі Млинів двоповерховий будинок, в якому мешкають Микола та Жанна Ващищуки, кожного вечора в новорічно-різдвяний період збирає біля себе сотні глядачів. Притягує люд до цієї оселі дивовижне світло-шоу, яке облаштували господарі при допомозі синів-програмістів Сергія та Андрія.

Ідея світлової казки виникла передусім в глави сімейства, вчителя, комп’ютерника-програміста, людини різнобічного таланту.

null
Микола та Жанна Ващищуки. Фото надане автором

 – На створення цього шоу, яке отримало назву «Україна» пішло десь рік часу, – каже Микола Ващищук, – а створювали його по крупинці. Причому, свій вклад у нього зробили всі члени нашого сімейства. Я займався головним чином технічним обладнанням, створенням сюжетної лінії; дружина – музичним оформленням, сини – програмним забезпеченням. Загалом, коли підрахували, то на нашу затію «пішло» майже вісім тисяч світлових діодів. Стрічки з ними рясно «обплутали» наш будинок. А ще вони – на висотній ялинці, вертепній оселі, на садових деревах. Світло переливається, змінюється в такт музики, пісень, які підібрала для вистави дружина, фахівець з музичної освіти. Тут і всесвітньовідомий український «Щедрик», який особливо полюбляється публіці. А приходять на наше світлове шоу не тільки земляки-млинівчани, але й багато люду із довколишніх місцин. Причому, з кожним днем все більше й більше. І це не тільки батьки з дітками, а й навіть старожили, як-от 92-річна бабця. За виставу грошей не беремо. Просто хочеться людям приносити радість. Це, зрештою, й спонукало наше сімейство до створення такого шоу. І дуже приємно, що воно, як кажуть, за велику втіху для людей. Триватимуть вистави аж до Водохреща, а там, далі, вже на другий рік є намір зробити світлове шоу ще гарнішим. 

null
Світлова вистава з назвою «Україна», «сценою» для якої став будинок Ващищуків

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews