Жителя Млинівщини майже добу незаконно утримували та катували

14.01.2018 20:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Безвісти зниклого жителя Млинівщини незаконно утримував раніше судимий мешканець Радивилівського району. Млинівські оперативники затримали зловмисника. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Сестра потерпілого повідомила поліції, що отримала sms-повідомлення з прихованого номера зі звісткою про смерть брата.

У ході розшуку зниклого чоловіка правоохоронці встановили, що 11 січня близько 18-ї години 60-річний житель Радивилівського району разом із двома спільниками приїхав до помешкання, де проживає 53-річний житель Млинівського району. Зловмисники побили його, зв’язали, вкинули до автівки «ВАЗ» та відвезли до Демидівки. Там чоловіка утримували до ранку 12 січня. Зі слів потерпілого, зловмисники вимагали, щоб повертався до Львівської області, звідки родом. До слова, чоловік проживає на Млинівщині у будинку своєї співмешканки та перебуває на обліку за неодноразове вчинення насильства в сім’ї.

Лікарі виявили у потерпілого забої та осаднення обличчя, зап’ясть, закриті переломи двох ребер. До медичного закладу його не госпіталізували.

Працівники сектору кримінальної поліції Млинівського відділення поліції встановили особу зловмисника. Це – 60-річний житель Радивилівського району. Наразі він затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Відомо, що чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайства, крадіжки, пошкодження майна, шляхом підпалу та інших злочинів. Відбував покарання у місцях позбавлення волі, звідки умовно-достроково звільнився у 2016 році.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 146 Кримінального Кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) поліцейські встановлюють усі обставини, мотиви злочину та осіб, причетних до його вчинення. Згідно із санкцією статті зловмиснику загрожує покарання у виді обмеження або позбавленням волі на строк до п'яти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews