У Рівному презентували виставку «100 років боротьби: Українська революція»

23.01.2018 08:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

«100 років боротьби: Українська революція» – це загальноукраїнський проект-виставка Інституту національної пам'яті. Його презентували сьогодні одночасно в усіх обласних центрах. У Рівному експозицію розмістили у приміщенні обласного державного архіву.Про це повідомляє РТБ: Рівне Суспільне.

Банери містять 250 малознаних досі документів та фотографій. Місцеві науковці доповнили цю виставку архівними справами пов'язаних з Рівненщиною діячів УНР і тогочасними виданнями, які понад півстоліття були на секретному зберіганні в обласному архіві. А також новим томом серії «Реабілітовані історією» з окремим блоком, присвяченим сторіччю Української революції.

Андрій Жив'юк, упорядник серії «Реабілітовані історією. Рівненська область»:

«Найголовнішою публікацією нашою є автобіографія Оникія Богуна, адміністративного старшини армії УНР, адміністративного старшини при головному отамані Симону Петлюрі для особливих доручень, уродженцю Полтавщини, який з 1907 по 1937 рік жив у Острозі. В цьому томі ми до певної міри відкриваємо деяких людей, маловідомих до цього часу. Зокрема, той же Оникій Богун, про якого я сказав, або Сергій Бачинський. На документі про організацію державної влади, який є на одному з цих банерів, там є його підпис».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews