У Рівному художник Олександр Гурістюк проводить безкоштовний майстер-клас

Для усіх, хто незалежно від віку й професії хоче навчитися малювати

24.01.2018 20:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Щовівторка відомий рівненський художник Олександр Гурістюк проводить безкоштовні майстер-класи для тих, хто відчуває потребу у творчості, хто починає в дорослому віці реалізовувати свою давню дитячу мрію – малювати.

null
Фото Г. Данильчук

У невеличкій творчій майстерні, яку орендують ентузіасти від мистецтва на вул. Чорновола № 1, в морозний січневий день зібралося дев’ятеро жінок і чоловіків різного віку, щоб три години провести за мольбертом з пензликом і фарбами, слухаючи поради і настанови майстра. У кожного з них різний ступінь мистецьких знань і практичного досвіду, різний рівень творчого обдарування, вони різні за віком, фахом, освітою, але всі єдині в бажанні творити.

null
 Фото Галини Данильчук

Олександр Петрович Гурістюк – не просто талановитий художник, він яскрава колоритна особистість, спілкування з яким теж додає бажання дивитись на світ по-іншому, бачити невидиме, відчувати колір, тінь, фактуру, нереальне в реальному. Олександр Гурістюк зачаровує своїм гумором, іноді сарказмом, проникливістю, простотою, легкістю. Він такий, як і його роботи – наївні, веселі, життєрадісні, емоційні, душевні.

null
 Фото Галини Данильчук

У кожного з його дорослих учнів на мольберті було інше творче завдання. Більшість писали натюрморт зі скляних предметів і яблука, а одна пані вже завершує портрет самого вчителя Олександра Гурістюка.

null
 Фото Галини Данильчук

Опинившись в цій приємній душевній атмосфері творчості, де кожним опановує відчуття пошуку секретів і таїнств її величності живопису, розумієш, що таки правдивими є слова класика про те, що «краса врятує світ».

null
 Фото Галини Данильчук

Все буде добре, коли попри всі проблеми і тривоги сучасного життя дорослі люди, що є фахівцями в різних галузях суспільного життя, беруть в руки пензлика і фарби, щоб творити, мріяти і радіти від самого процесу творчості.

null
 Фото Галини Данильчук

 

null
 Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews