У Рівному провели вечір-реквієм жертвам бою під Крутами

27.01.2018 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

В останні дні січня прославити честь і героїзм студентів, які жертовно загинули у боях під Крутами 100 років тому, зібрались сучасні молоді люди, які навчаються в ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі та технічному коледжі НУВГП, повідомляє Рівне-Медіа.

Вечір-реквієм «Ніколи не забути цих душ нескорених політ» та альманах військової звитяги «Крути – бій за майбутнє» були проникнуті високим патріотичним духом. Сухими словами документів та полум’яними поетичними рядками ведучі з обласної бібліотеки для молоді розповіли про жертовний вчинок юнаків, які пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.

Бій під Крутами 29 січня 1918 року… Це тріумф подвигу української молоді та скорботна дата національної трагедії. В ньому переплелись і біль, і смуток, і гордість за героїв, які полягли в нерівному бою 100 років тому біля залізничної станції, захищаючи народну республіку від більшовицьких загонів. Їх порівнюють з 300 спартанцями чи козаками під Берестечком.

Впродовж заходів скорботним фоном звучала музика, горіли свічки як символ вічності, де спочивають душі юних сміливців. Присутні висловили спільну думку, що ніколи не викреслити з людської пам’яті той безсмертний подвиг української молоді, що захищали свою державність, і запевнили, що Україна пишається своїми Героями. 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews