На Рівненщині лісівники загортатимуть канави бурштинокопачів

30.01.2018 14:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Працівники лісової охорони Рівненщини не пускають спецтехніку для незаконного видобутку бурштину, зокрема перекривають дороги в ліс та патрулюють клондайки, повідомляє Північ-інфо.

Через це працівникам лісової охорони нерідко погрожують, трапляються сутички з бурштинокопачами. Та лісівники продовжують загортати незаконно вириті канави на теритоії Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Клесівського лісгоспів.

Минулого року, незважаючи на протистояння та опір працівникам державної лісової охорони та поліції з боку місцевих мешканців, таки вдалося загорнути 860 м викопаних канав на території природного заповідника, які використовували незаконні старателі для забору води, інформує «Рівнеліс».

На сьогодні в держлісфонду Рівненської області на обліку понад 5 тис га пошкоджених земель в наслідок незаконного видобутку бурштину, в тому числі на території природно-заповідного фонду площа порушених земель становить більше 500 га.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews