У Рівному відкрилася нова літературна студія

31.01.2018 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

В останні січневі дні у Рівному відкрилася ще одна літературна студія – це інклюзивна  студія «Дивосвіт», що діятиме на базі Рівненської обласної наукової бібліотеки. Її організатори та учасники будуть популяризувати українське художнє слово, залучатимуть до студії талановиту молодь з метою їх літературного навчання та розвитку їхніх літературних здібностей.

null
 Фото Зої Романухи

Керівник студії пані Віра Мельникова – філолог, досвідчений педагог, громадська активістка, письменниця. На першій зустрічі студійці окрім обговорення організаційних питань спланували роботу студії на перспективу.

null
 Фото Зої Романухи

На перше заняття прийшла молодь, яка прагне розвивати й вдосконалювати свою літературну творчість. Серед учасників активні й талановиті представники літературної студії «ЛітЕра», що функціонує на базі Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Це зокрема Іванна Коніщук, Дарина Леонтюк, Вікторія Годованюк, Анна Комелькова та керівник студії – письменниця Юлія Костюкевич. Потішили своєю присутністю й участю також Ангеліна Ющук – юна поетеса з порушенням зору та слуху, Юлія Блищик – незряча поціновувачка українського літературного слова, Вікторія Рибак – керівник Центру «Студенської соціальної служби» РДГУ, Петро Поліщук – бібліотекар-тренер ІЦ «Окуляр».

null
 Фото Зої Романухи

Юні студійці розповіли про свою творчість, прочитали власні вірші, а відтак розширили обрії своїх пізнань про життя і творчість українських поетів-класиків Володимира Сосюри та Василя Симоненка.

Інклюзивна літературна студія «Дивосвіт» на майбутнє планує втілювати найкращі здобутки студійців у цікавих бібліотечних проектах: презентаціях нових книг, творчих зустрічах з відомим письменниками та поетами. Планується активна участь членів товариства у вечорах, літературних гостинах. Для оприлюднення кращих творів студійців здійснюватимуть аудіо запис, що дуже вагомо як для популяризації творчості, так і особливо для незрячої аудиторії.

null
Керівник студії Віра Мельникова. Фото Зої Романухи

Наступна зустріч інклюзивної літературної студії «Дивосвіт» відбудеться 15 лютого. Приходьте і ви. Не пожалкуєте.

null
 Фото Зої Романухи

Зоя Романуха, бібліотекар-координатор тренінгового центру Рівненської обласної наукової бібліотеки


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews