Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Валентин Наливайченко: «Ми знаємо як будувати український світ на звільнених територіях»

01.02.2018 21:05   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

30 січня розпочалась перша у цьому році ротація медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М.Пирогова до прифронтових цивільних лікарень. 33 медики-добровольці відправилися на схід України з гуманітарною місією. 

Ця місія  - особлива. Вперше медики–добровольці поїдуть допомагати військовим та цивільним після ухвалення нового “Закону про деокупацію”. 

“Десяток медиків ПДМШ роблять для України більше, ніж увесь “Мінстець” разом узятий. Вилікувана дитина, надана меддопомога бабусі - це найкращий піар для України”, - зазначив керівник та співзасновник ПДМШ Геннадій Друзенко. 

null
Геннадій Друзенко. Фото з мережі Інтернет

У свою 35–ту ротацію медики також відвезуть на передову книги, які небайдужі кияни зібрали для лікарень на сході України. Їх передадуть до бібліотеки Станично-Луганської центральної районної лікарні. 

“Прості люди приєдналися до нашої акції “Збери книги до лікарень на передовій”. Киянка Людмила Яременко передала свою особисту бібліотеку, Євген Марчук віддав написану ним книгу “На шляху до НАТО”. Книжки будуть доступні для всіх, хто проживає на звільнених територіях: і місцевому населенню, і військовим. Ось в чому зміст сьогоднішньої акції - ми знаємо, як будувати український світ на звільнених територіях. І в цьому нам допомагають прості люди і українське слово”, - переконаний лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

null
Фото з мережі Інтернет

Також до акції "Збери книжки до прифронтових лікарень"  долучилася і всеукраїнське видання "День". Журналісти передали книги власного виробництва і свіжі газети.  

 

Мовою цифр

У зону АТО Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» передав: 

6 житлово-санітарних модулів для комфортного проживання наших військових;

близько 100 тонн продуктів харчування;

27 одиниць відремонтованої військової техніки;

більше 100 засобів для обігріву, теплі речі та інше, необхідне на передовій;

12 квадрокоптерів та 4 дрони для Центру аеророзвідки Марії Берлінської.

 null

 

ПДМШ – 3 роки на фронті 

Медики-волонтери допомогли понад 30 000 пацієнтів, обстежили 3038 дітей у зоні конфлікту. 

35 ротацій, у яких взяло участь більше 400 добровольців. 47 локацій в районах проведення АТО.

null

 88 добровольців ПДМШ отримали статус учасника бойових дій, сотні – учасників війни. 26 відзначені державними нагородами, більше 100 – відзнаками Міноброни.

Жодного “двухсотого”

 Подано за матеріалом сайту Валентина Наливайченка. Автор: Катерина Самохвалова


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews