На Рівненщині репетитори, фотографи, музиканти та ведучі мають задекларувати свої доходи

11.02.2018 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Фахівці ГУ ДФС у Рівненській області нагадують: рівняни, котрі займалися незалежною професійною діяльністю й отримували доходи без сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зобов’язані добровільно декларувати свої доходи.

Нормами Податкового кодексу України визначено, що незалежна професійна діяльність -участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб  (підпункт 14.1.226 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України).

Деклараційна кампанія доходів, отриманих у 2017 році триває до 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, репетиторські послуги – це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Відповідну декларацію можна подати в електронному вигляді, відтак, кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні.

У разі виникнення питань щодо кампанії декларування рівняни можуть звернутись до Центру обслуговування за адресою: м. Рівне, вул. Відінська, 8, або за тел. 28-08-25.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews