Клесівська громада поділилася планами на 2018 рік

12.02.2018 09:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Клесівська громада, що у Сарненському районі, одна з перших, що утворилася на Рівненщині. На сьогодні ця громада розпочала вже третій рік свого самостійного господарювання. За словами голови громади Василя Гриника за два попередні роки вже чимало вдалося зробити. Тому команда однодумців ставить перед собою не менш амбітні плани й надалі.

«У селищі Клесів ми плануємо розширити центральну дорогу, облаштувати тротуар, а також місця для паркування. Тут же плануємо встановити вуличне освітлення. Так буде не лише комфортно, а й безпечно – каже Василь Гриник. – Плануємо також здійснити поточний ремонт доріг на вулицях Садова, Залізнична, Заводська, Вільна, Лісна, Пушкіна. Розробляємо проекти щодо електромереж та встановлення вуличного освітлення по вулицях Вільна, Соснова, Кузнєцова, Польна. Особливу увагу хочемо звернути на парк відпочинку, адже він потребує сучасного облаштування, тож хочемо залучити до цієї роботи усіх небайдужих мешканців громади. Ну і, звісно, вже давно виношуємо ідею щодо будівництва стадіону, на якому будуть займатися спортом і діти, й дорослі. Це лише невеличка частина наших планів по роботі у Клесові. Але нашої уваги потребують й інші села – Карпилівка, Пугач та інші. Поступово ми намагаємося покращити усі сфери життя», – розповів Василь Гриник.

null
Василь Гриник. Фото з мережі Інтернет

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан в інтерв’ю регіональним журналістам зазначив, що майже усі ОТГ відчули зростання місцевих бюджетів в середньому на 30%.

null
Фото Проекту Пульс АМУ
null
Зміни у Клесові бачать всі. Фото Проекту Пульс АМУ

«Законодавче поле з децентралізації достатньо якісно сформовано. Зараз стоїть питання його імплементації і впровадження цих змін. Коли громада матиме відповідну стратегію економічного розвитку, – тоді той ресурс, який на сьогодні є, буде ефективно використовуватись», – підкреслив він.

null
Олександр Слобожан. Фото з мережі Інтернет

Водночас Олександр Слобожан визначив два головних виклики реформи децентралізації  – про необхідність прийняття законопроектів, що сприятимуть активізації формування ОТГ (законопроект про приєднання громад до міст обласного значення) та передачу ОТГ у комунальну власність земель за межами населених пунктів.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews