Звільненого строковика поновили на роботі

13.02.2018 15:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У грудні 2017 року до Управління Держпраці у Рівненській області надійшло звернення з приводу незаконного звільнення працівника Радивилівського професійного ліцею, призваного на строкову військову службу.

Як з’ясували наглядовці, працівник був прийнятий на посаду сестри медичної на період відсутності основного працівника. Через півроку роботи він був звільнений від роботи у зв’язку з призовом на строкову військову службу із збереженням місця роботи, посади і середнього заробітку на період проходження строкової військової служби. Але через деякий час, у зв’язку із виходом на роботу основного працівника, строковика звільнили.
У закладі порушили вимоги ч.З.ст.119 КЗпП України, які вказують: за працівниками, призваними на строкову військову службу, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток.
За результатами перевірки складено акт, вручено припис з вимогою усунення порушень, відповідно до ст.265 КЗпП України винесено штраф.
Головне, що строковика поновили на роботі, причому з дати його неправомірного звільнення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews