Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

А серце то не справжнє! – роздуми з приводу дня кохання

13.02.2018 19:35   Джерело: RvNews
Автор : Яна Замкова

Уже набереться  років з двадцять, як до нас із заходу трансплантувався День святого Валентина. Кучерявий мученик із чужого віросповідання, притягнутий за вуха і кинутий на наш благодатний ґрунт, міцненько вхопився за землю й глибоченько пустив коріння. Українці прилаштували зайду під потреби власної ментальності й перетворили цей день мало не в національне свято. Очі святого від подиву широко розкрилися. Але що не перетерпиш заради кохання?

А як народ? Він дивиться на все це через призму рожевих окулярів, думаючи, а чому не скористатися нагодою ще раз почути слово «кохаю» або ж «розколотися» на ще одне «люблю» та з’їсти після цього шоколадне серце чи причепити на ланцюжок золоте.

null

Адже хтось колись вигадав, що всі подарунки на День святого Валентина мають бути у формі сердечка: тортики, прикраси, цукерки, подушечки, свічки, а якщо фантазія не сягає далі флакончика парфумів, то і вони мають бути запаковані у коробочку-сердечко. А от розміри та матеріал, з якого виготовлені серця-сувеніри часто-густо залежить від вмісту гаманця, схуднути якому в цей день таки прийдеться, адже продажі різного роду «валентинок» у цей день шалено зростають.

А скільки всіляких цікавих пропозицій чекає закоханих: карпатські інструктори готові провести «лижнею любові», винороби пропонують скуштувати «напій кохання», який зазвичай виявиться звичайною пляшкою не надто дорогого вина; кондитери раді засипати коробками цукерок «З любов’ю!». А ще – романтичні квести «Солодка парочка», фотосесії, релаксин в саунах, вечірки та бали, і сила-силенна освідчень, пропозицій руки і серця, найрізноманітніші сюрпризи на кшталт приготовленої вечері чи салюту з метеликів.

На 14 лютого припадає також дуже велика кількість урочистих реєстрацій шлюбу та вінчань, оскільки молодь вважає хорошим знаком об'єднання сердець саме в День святого Валентина. Цьогоріч в ногу з часом пішло і Міністерство юстиції України і порадувало закоханих українців: у день закоханих пройде романтична акція – усі бажаючі зможуть подати заяву про державну реєстрацію шлюбу та зареєструвати шлюб у той же день. Діятиме такий подарунок 14 лютого з 8:00 до 24:00. «Кохайтеся, а про документ подбає Мін'юст», – написали у відомстві.

null

Та з кожним роком свято все більше перетворюється на «груповуху», адже корпоративні вечірки й просто гучні випивони на свято Валентина стають вже нормою. Народ гуляє, веселиться, адже від новорічних свят вже встигли відпочити, а до наступних весняних пікніків ще далеченько.

А мільйони несправжніх сердець лежать на базарних та магазинних прилавках й жадають втрапити до рук покупців. Серця порцелянові, паперові, тканинні, якщо й не встигнуть продатися, будуть чекати своєї долі в році майбутньому, бо наступного після Валентинового дня вони не знадобляться нікому, навіть зі скидкою. Непродані ж серця-тістечка зачерствіють, серця-повітряні кульки спустять дух, наче з них щойно витекла любов. Що не говори, життя серцепродажної індустрії таке ж коротке, як і життя яскравого метелика. Всього-навсього один день, що величається Днем святого Валентина.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews