У Рівному ліквідували два гральні заклади

13.02.2018 22:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

За погодженням із прокуратурою Рівненської області працівники Головного управління Національної поліції в Рівненській області та управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України 12.02.2018 провели санкціоновані обшуки, за результатами яких ліквідували діяльність 2 закладів, які всупереч Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» здійснювали незаконну діяльність із надання доступу до азартних ігор з можливістю отримання виграшів.

Підпільні гральні зали діяли у м.Рівне по вулицях Дубенська та Ювілейна під виглядом інтернет-центрів.

Правоохоронці вилучили 40 системних блоків, стільки ж моніторів, інші комплектуючі. Доказову базу поповнили також вилучені документи, чорнові записи, грошові кошти, ймовірно одержані внаслідок протиправної діяльності.

Зазначені слідчі дії проведено у рамках кримінального провадження, що розслідується органами поліції за ч.1 ст.203-2 КК України за фактом незаконного зайняття гральним бізнесом. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Рівненської області.

Проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення організаторів та інших осіб, причетних до протиправної діяльності, з метою притягнення до передбаченої законом відповідальності.

Слід зазначити, що правоохоронні органи Рівненщини в межах своїх повноважень систематично вживають заходи до протидії гральному бізнесу, який заборонений в державі. Однак, гральні зали знову відкриваються, а інколи – невдовзі після візитів правоохоронців та вилучення ними обладнання. Охочих заробити на незаконному бізнесі штрафи не лякають і останніми вкотре закуповується недороге комп’ютерне обладнання з метою продовження протиправної діяльності.

З метою подолання цього незаконного промислу прокуратура закликає громадськість до співпраці. Усім небайдужим громадянам та тим, хто став свідком функціонування незаконного грального бізнесу, прохання повідомляти органи поліції та прокуратури про зазначені факти з метою їх ліквідації та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews