У Рівному можна побачити унікальні акварелі Олександра Бобришева

До кінця лютого виставка відкрита для огляду у Виставковій залі НСХ України

15.02.2018 12:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Рівненський художник Олександр Бобришев, який зачаровує своїми акварелями поціновувачів мистецтва із багатьох європейських країн, нині розгорнув виставку своїх нових робіт у Рівному – у Виставковій залі НСХ України, що на вул. 16 липня. На цей раз рівняни можуть побачити близько 40 нових робіт талановитого художника, які об’єднані темою "Від Балтики до Тірейського моря".

Акварелі високопрофесійного майстра зачаровують своєю надзвичайною прозорістю, світлом, теплом, ніжністю, вони насичені свіжим повітрям, подихом весни, шелестом лісу. Він вміє на білому аркуші ватману передати ніжні звуки пташиного співу, переливи струмка, насолоду квіткового аромату. В роботах аквареліста багато сонця, радості, спокою, рівноваги і гармонії – того, що в цей стрімкий і такий мінливо-тривожний для кожної пересічної людини час, так не вистачає в реальному житті.

null
Фото Галини Данильчук

Окрім картин, які розміщені на стінах зали, автор щоразу виставляє на мольберті для огляду відвідувачів свою нову роботу.

null
Фото Галини Данильчук

Олександра Бобришева знають і цінують у європейських країнах, де він частий гість і учасник різноманітних творчих проектів, виставок, конкурсів, пленерів і майстер-класів. Він є одним з найвідоміших і визнаних європейських акварелістів. Такі люди, як Олександр Бобришев, завжди були гордістю нації. Та, на жаль, є відчуття, що ми в Україні ще не доросли чи то пройшли повз розуміння справжньої цінності таланту. Прекрасна виставка мала б мати значно більше число відвідувачів, а можливо і тих, хто вже завтра візьме чистий білий ватман і спробує на ньому передати акварельними фарбами ось таке безкрає небо, як це робить справжній художник.

null
Фото Галини Данильчук

У Рівному – майстерня художника, друзі, тут пройшла значна частина його життя. А ще його домівкою є Харків і Крим, куди, на жаль, він вже не може повернутися. У Рівному ним створені сотні картин, проведені численні виставки і так хотілося б мати ще й залу акварелей Олександра Бобришева у Художньому музеї, якщо б такий зрештою був створений у нашому місті. А поки що – це лише мрії і надії…

null
Фото Галини Данильчук

Виставка "Від Балтики до Тірейського моря" Олександра Бобришева буде працювати до кінця лютого. Її варто побачити!

null
 Олександр Бобришев. Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews