Рівненські музиканти зустріли рік жовтого собаки (Фото)

21.02.2018 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненські музиканти в лютому відсвяткували Новий рік за східним календарем. За традицією, в новорічну ніч прийнято загадувати бажання, будувати творчі плани на рік.

Митці, які зібралися 16 лютого, аби відсвяткувати Рік Собаки, співали свої пісні та будували плани, аби впродовж року здійснювати подібні творчі акції. Аби задобрити символ наступного року - жовту земляну собаку - музиканти присвятили цій тварині декілька пісень, під час виконання яких глядачі мали змогу гучно погавкотіти в унісон мелодії.

Аби відзначити східний новий рік на сцену «Акустичного квартирника» вийшли такі виконавці як, фольклорист та лірник Андрій Ляшук, автори-виконавці Ольга Кондратенко, Павло Магола, Наталія Павелко-Максимчук. Народні пісні заспівав гурт «Джерело» на чолі з Раїсою Цапун. Серед представників рівненських рок-гуртів свої пісні виконали фронт-мени колективів «Земля Живих» - Сергій Турович, та вокаліст блюз-гурту «Zabriskie point» Олексій Потянок. Цікавим був виступ музично-танцювального гурту «Враження», в складі якого взяли участь батько та донька: Андрій та Уляна Оштуки.

Організатор проекту Олексій Потянок:

«В наших планах на рік є ідея продовження подібних акустичних концертів, де окремі автори своїх пісень представлять свою музичну програму більш розширено. Також хочемо робити тематичні музичні вечірки, де будуть лунати відомі хіти в обробці різних музикантів, де прозвучать українські народні пісні та, навіть, маловідомі фольклорні твори в сучасній інтерпретації. Крім того плануємо проводити в програмі  пізнавальні майстер-класи з музики,  танців, образотворчого мистецтва. Тому закликаємо усіх рівненських музичних авторів-виконавців приєднуватися до нашого творчого руху, шукаємо нові таланти. Адже часом музикант, який пише власні пісні, шукає місце де їх можна представити слухачу. А саме живе виконання творів і є для кожного музиканта головною метою».

Отже, ті, кому цікава ідея акустичних виступів, можуть знайти однодумців у групі «Справжній квартирник - Рівне» в мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/groups/146128526058537/

Олексій Потянок

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews