У жительки Рівненщини шахраї викрали з банківської картки гроші

26.02.2018 15:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Представившись працівником банку, зловмисник заволодів грошовими коштами 50-річної жительки Здолбунова.

На мобільний телефон потерпілої надійшло повідомлення, що її картковий рахунок заблоковано і для його розблокування їй необхідно перетелефонувати на вказаний у повідомленні номер. При телефонній розмові жінка без будь-яких вагань та підозр повідомляє реквізити банківської кратки.

Через декілька хвилин на телефон надійшло ще одне повідомлення, що з її рахунку зняли 2 200 гривень.

Як зазначив начальник Здолбунівського відділення поліції підполковник поліції Сергій Криса, відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою). Наразі триває досудове розслідування.

Поліцейські застерігають громадян при подібних телефонних дзвінках із повідомленнями про заблокування картки негайно перервати розмову, а при отриманні смс — не телефонувати у відповідь та з’ясувати все в оператора колцентру за номером, зазначеним на звороті банківської картки. Можна також звернутися безпосередньо у відділення, де відкритий рахунок,  зробити запит через систему інтернет-банкінг або зателефонувати на спецлінію 102. Утім, у жодному разі не панікувати та не робити поспішних необдуманих учинків.

"Нове життя"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews