Незаконно продану частину приміщення дитсадка на Рівненщині повернули у комунальну власність

28.02.2018 12:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно переданих у власність та оренду приміщень закладів освіти та дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, прокурори з’ясували, що частину приміщення колишнього дитячого садочка «Вишенька» у с. Мала Мощаниця Здолбунівського району, яке є об’єктом освіти, було відчужено сільською радою за договором купівлі-продажу фізичній особі для використання в цілях, не пов’язаних з навчальним процесом, тобто не за призначенням. При цьому сторонами правочину проігноровано вимоги статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту», відповідно до яких, вивільнені приміщення ліквідованих комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми.

З метою захисту державних та суспільних інтересів керівником Здолбунівської місцевої прокуратури пред’явлено до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу приміщення дитячого садочка площею 131 кв м, зобов’язання повернути його у комунальну власність.

Однак у задоволенні даного позову судом першої інстанції було відмовлено.

Не погодившись із таким рішенням суду, відстоюючи принципово правову позицію, прокуратура Рівненської області оскаржила його в апеляційному порядку.

За результатами розгляду скарги прокуратури, законність її вимог підтвердив Апеляційний суд Рівненської області, який скасував попереднє незаконне судове рішення, а договір купівлі-продажу приміщення колишнього дошкільного навчального закладу визнано недійсним та зобов’язано повернути його у комунальну власність громади.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews