На Здолбунівщині підтвердили два випадки захворювання на кір

02.03.2018 13:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненським обласним лабораторним центром на основі аналізу сиворотки крові ПІДТВЕРДЖЕНО два випадки КОРУ в жителів нашого району, про це повідомляє група Здолбунівська Первинка у Фейсбук.

Захворіла 3-річна, не вакцинована дитина, яка була в контакті з хворими на кір під час лікування в інфекційному відділенні Рівненської міської лікарні. 
Інша особа – працівниця Рівненського будинку дитини 47-ми років, що також контактувала з хворими на кір дітьми. 

Кір - небезпечне вірусне захворювання, що є однією із основних причин дитячої смертності у світі. Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти введенням дітям 2-х доз вакцини КПК згідно з календарем профілактичних щеплень: в 12 місяців - перше щеплення, в 6 років — планова ревакцинація. 
В середовищі, де рівень охоплення вакцинацією не нижчий за 98%, хвороба не поширюється, оскільки формується так званий колективний імунітет.
Наразі вакцини від кору у Здолбунівському районному центрі первинної медичної допомоги немає. Відповідно до інформації МОЗ України очікуємо поступлення вакцини вже найближчим часом.

Довідка: Кір — це інфекційна хвороба, збудником якої є вірус. Найчастіше  хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки й школи. Але дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію, також можуть захворіти. Вірус кору дуже легкий і може розноситися потоком повітря, тому заразитися можна, перебуваючи в одному приміщенні з хворим. Але швидко гине в зовнішньому середовищі і не передається через побутові предмети (постіль, одяг) або третіх осіб, які контактували з інфікованими. На кір хворіють лише люди, і зараження відбувається тільки від людини до людини. Перші півроку після народження дитина має материнський імунітет від кору, але ближче до року він слабшає і необхідна вакцинація. Якщо ж мати дитини не хворіла й не робила щеплення, дитина імунітету не матиме.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews