На Рівненщині у поліцію принесли гранату та тротилову шашку

02.03.2018 16:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Першого березня мешканці Демидівського та Зарічненського районів добровільно видали поліції гранату «Ф-1» та тротилову шашку вагою близько 400 грам.

29-річна мешканка села Глибока Долина Демидівськоо району близько 10 години звернулась до оперуповноваженого карного розшуку, що на початку січня у лісовому масиві вона знайшла паперову коробку, в якій знаходився предмет ззовні схожий на тротилову шашку.

null
Фото з сайту ГУ НП в Рівненській області

А 52-річний житель села Мутвиця добровільно видав поліцейським Зарічненського відділення предмет зовні схожий на гранату «Ф»-1, яку знайшов приблизно рік тому неподалік свого будинку. Працівники вибухотехнічного відділу ГУНП оглянули вибуховий пердмет, визначили рівень небезпеки транспортували до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС для проведення експертизи.

null
Фото з сайту ГУ НП в Рівненській області

За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

За незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами статтею 263 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність. Максимальне покарання згідно із санкцією статті – позбавлення волі від трьох до семи років. Цією ж статтею передбачено, що громадяни, які добровільно звернуться до поліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних пристроїв, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews