Культурні події на Рівненщині: анонс на березень

05.03.2018 14:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У березні у Рівному та області відбуватимуться такі культурні події:

9 березня з нагоди відзначення 204-ї річниці від Дня народження Великого Поета у Рівному відбудуться літературно-мистецькі заходи:

11:00 - покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на майдані Незалежності у Рівному, 12:00 - в обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбудуться урочистості та святковий концерт за участю кращих мистецьких колективів області.

---

6 березня об 11.00 – відкриття виставки інформаційно-просвітницьких стендів про антинацистський та антирадянський спротив ОУН та УПА, підготовлених Українським інститутом національної пам’яті (м.Рівне, вул. Драгоманова, 19, КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради).

7 березня о 12.00 – відкриття виставки «Тарас Бульба-Боровець – незламний борець за волю України» (приміщення Березнівського районного краєзнавчого музею).

---

6 березня о 14:00 в рамках обласної мистецької акції «Мелодії вічного джерела» у Державному історико-культурному заповіднику міста Дубно презентують свою творчість рівненські майстрині-вишивальниці Людмила Лисюк та Ольга М’якота. Майстрині представлятимуть свої вишиті картини, панно, рушники. На розсуд глядача буде представлено понад 50 робіт. Музичний супровід заходу здійснюватимуть аматори Дубенських міських закладів культури. Мистецька акція діятиме до 26 березня.

---

13 березня об 11.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться нагородження переможців ІІІ етапу ХVII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої». Нагадаємо, цього разу конкурс присвячений 100-річчю утворення УНР. Тема конкурсу: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути (В’ячеслав Липинський)». 10 робіт-переможців обласного туру в номінаціях: «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво» надіслані на заключний тур Всеукраїнського конкурсу. У обласній універсальній науковій бібліотеці можна ознайомитись з роботами учасників конкурсу, відвідавши виставку.

23-25 березня в Інституті мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету відбудеться VIII Всеукраїнський відкритий конкурс молодих виконавців (ансамблів) на дерев’яних духових інструментах імені В’ячеслава Старченка (години уточнюються, організатор - Цюлюпа Степан Данилович 0999335889).

Інформує Рівненська ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews