На Рівненщині начальник місцевої прокуратури вимагав у жінки 2500 доларів США

09.03.2018 06:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Генеральною інспекцією закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника відділу місцевої прокуратури Рівненської області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України.

Встановлено, що начальник Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області починаючи з 03.08.2017 вимагав від мешканки Рівненської області, яка діяла в інтересах обвинуваченого у кримінальному провадженні за фактом організації та незаконного видобутку бурштину на території Рівненської області, грошові кошти у розмірі 2500 доларів США за нібито вирішення ним питання щодо прийняття рішення про звільнення останнього від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році» та повернення арештованого під час досудового розслідування транспортного засобу.

Слідчими Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Рівненській області та Департаменту захисту економіки Нацполіції України після передачі грошових коштів в розмірі 2 500 доларів США зазначеного прокурора затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) та підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище за вчинення дій службовими особами в інтересах того хто надає таку вигоду дій з використанням наданого їм службового становища) за що передбачено покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews