Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Трагікомедія на Млинівщині: синдром хибної вагітності й підступної уяви

Або чотири роки за наклеп

10.03.2018 22:32   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

У п’ятницю другого березневого вечора увага чи всіх жителів населених пунктів Млинівщини і  сусідніх районів була прикута до телеекранів, зокрема до телеканалу «Інтер», де в передачі «Стосується кожного» журналіст  Андрій Данилевич за участі гостей і високопрофесійних спеціалістів мав дати відповідь на запитання, над яким останнім часом мізкувало чи не все доросле населення нашого району та й інших адміністративних одиниць: чи була вагітна жителька Підлозців, заяви якої шокували люд в Україні? Чи народжувала вона дитину? Чи мав місце злочин в стінах лікувального закладу?

null
Андрій Данилевич. Фото з мережі Інтернет

Власне, Андрій Данилевич з допомогою фахівців-професіоналів з’ясував, що й до чого. Не переповідатиму того, що кожен бачив на власні очі й чув власними вухами. Сподіваюся, незабаром ми повернемося до цієї теми. Нині хочу наголосити на такому:  правоохоронці Млинівського відділення поліції проводять розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом викрадення дитини. Отож у разі доведення вини потерпілої, що вона свідомо обмовила  лікарів пологового відділення Млинівської ЦРЛ, тобто  зазіхнула на їх честь, гідність і ділову репутацію,  жінці доведеться відповідати згідно з буквою закону.

У розпалі обговорення «синдрому хибної вагітності» цікаву інформацію надав колишній співробітник, а згодом  начальник  відділення карного розшуку Млинівського райвідділу міліції Володимир Зозуля.  Щоправда, вона жодним чином не стосується Підлозцівського феномену, але деякі факти цієї справи спонукають замислитися і фігурантів новоспеченої резонансної історії.

Отож, у вісімдесяті роки  попереднього сторіччя на колгоспній фермі у Хорупані працювала доярка, яка через сімейні обставини мешкала у будинку тваринника там же на фермі. Одного вечора до доярки завітали два парубки: забавлялися на весіллі у селі, а коли  святковий  азарт спав і треба було йти додому,  крива парубоцьких походеньок привела їх на вечорниці на тваринницьку ферму. Якби ж знали, чим усе закінчиться, то десятою дорогою обминали б те приміщення. Одним словом, поспілкувалися хлопці з господинею,  залишили в неї весільні нагрудні букети, подякували за надання тимчасового притулку і пішли в ніч. До слова, один зі сватів був місцевий, інший – з Маслянки і перебували у родинних стосунках.

А наступного ранку обох парубків раптово доправили у райвідділ міліції: доярка настрочила заяву, що хлопці її … «знасилували». І хоч обидва клялися-божилися, що пальцем її не зачепили, дівчина наполягала на своєму: ґвалтували і все! Під час обшуку в помешканні потерпілої виявили букети сватів. В інтерпретації заявниці, ґвалтівники втратили їх начебто під час борюкання перед неблаговидним діянням.

Кримінальна справа набрала розголосу і відповідного резонансу. Мама одного з хлопців намагалася порозумітися з дівчиною, запропонувавши їй значну на ті часи суму грошей. Крім того запевнила: син на ній одружиться! Але вперта представниця тваринницького цеху зігнорувала такими пропозиціями і наполягала на своєму.

Правоохоронці провели відповідні дослідження. З’ясувалося, що доярка мала статеві стосунки приблизно тоді, коли до неї навідалися хлопці. Однак аналізи інших, так би мовити, компонентів тієї делікатної процедури, не співпадали з твердженнями  потерпілої. Як не намагалися слідчі, щоб жінка  зізналася, що, мовляв,  обмовила хлопців, та вона впиралася ногами, руками і словами.

Отож правоохоронці опинилися на роздоріжжі: арештовувати підозрюваних руки не піднімалися, адже були наявні докази їхньої невинуватості. З іншого боку «потерпіла» правила своєї: ґвалтували – і край!

Напередодні ймовірного арешту парубків у Володимира Зозулі відбулася непроста розмова з прокурором району Віталієм Микитенком. Обидва зійшлися на тому: не вірять, що хлопці скоїли злочин. Зрозуміло, крім інтуїтивного сприйняття події і фактів, як кажуть, підперлися вагомими доказами у справі.

Зрештою, наступного дня млинівським детективам вдалося «розколоти»  вперту і хитру  доярку. Як їм це вдалося зробити – не знаю, але доярка зізналася, що хлопці її не ґвалтували і взагалі не завдали жодних прикрощів, а статеві стосунки мала з…  Урешті, сьогодні  немає жодного значення з ким, хоча на того клієнта будинку тваринника доярка в міліцію не заявляла.

Для чого дівчина так підступно намагалася зіпсувати життя двом парубкам – невідомо. Хоча за наклеп їй довелося відповідати згідно з чинним законодавством: вирок суду – чотири роки позбавлення волі – вдосталь часу, аби проаналізувати власні підступні кроки і ходи …

Повертаючись до синдрому хибної вагітності, слід розділити дві складові цього явища. Перша: власне синдром хибної вагітності, коли жінка сприймала фізіологічний стан свого тіла за вагітність. І друге: коли синдром хворобливої або ж підступної  уяви малював пологи, народження дівчинки та наступні за тим надумані факти і події. Нині якраз оте друге в контексті історії з Підлозців набуває актуальності.

null
Збори з приводу хибної вагітності Підлозцях. Фото з мережі Інтернет

Попередній матеріал автора на цю тему читайте: https://rvnews.rv.ua/post/view/1517631982-u-pidlozcyah-zhinka-bucimto-ditinu-narodila-a-ii-vkrali-medeksperti-kazhut-ne-narodzhuvala


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews