Рівнянам презентують книгу «У жорнах історії»

17.03.2018 06:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

20 березня о 15 год у «Світлиці» Рівненської обласної наукової універсальної бібліотеки презентують збірку «У жорнах історії».  

Книга базується на спогадах і свідченнях очевидців - уродженців Холмщини про депортацію українців у 1944 -  1946 роках у східні та південні області Радянської України. Вступне слово написав Степан Романюк, голова Київського ветеранського товариства «Хомщини» ім. М. Грушевського. До збірки увійшли також матеріали  про діяльність цього товариства. Додається компакт- диск, фільм про долі депортованих українців.

«Енциклопедичний словник Хомщини» - друга книга, яку презентують. У ній викладено найважливіші суспільно- політичні події на Холмщині від 9 до сер. 20ст., висвітлено життя корінного українського населення цієї найзахіднішої української землі, викладено життєписи історичних постатей та відомих уродженців Хомщини.

Ці книги для істориків, науковців і всіх, хто цікавиться історією рідної землі.

У заході братимуть участь: Андрій Анатолійович Жив’юк - кандидат історичних наук, доцент історії  України МЕГУ ім. С. Демянчука, Олександр Володимирович Крупка - кандидат історичних наук, ст. викладач кафедри українознавства НУВГ і природокористування, Петро Іванович Куделя - голова суспільно - культурного товариства «Забужжя», директор колегіуму НВК м. Рівне, Олександр Михайлович Боровик - голова товариства «Хомщина», Григорій Михайлович Косюр - уродженець Хомщини, пенсіонер.

Організатор заходу: Рівненська обласна наукова універсальна бібліотека.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews