38 тисяч жителів Рівненщини скористалися програмою «Доступні ліки»

За неповні три місяці 2018-го року

19.03.2018 07:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Нагадаємо, з 1 квітня 2017 року в області впроваджено урядову ініціативу, у рамках якої люди із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та цукровим діабетом II типу можуть отримати препарати безкоштовно або купити зі знижкою.

Тож, за 2 місяці цього року мешканці області отримали життєво необхідних ліків майже на 3 мільйони гривень. До програми задіяли 265 аптек.

Найбільше скористалися державною програмою у Рівненському, Здолбунівському, Острозькому, Сарненському, Костопільському районах, місті Рівне, а також в ОТГ - Бугринській, Мирогощанській та Демидівській.

Нагадаємо, цього року кількість препаратів у списку буде ще збільшена. Окрім цього, Уряд планує розширити перелік захворювань, ліки від яких будуть включені до програми. Мова йде про препарати від хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я матері і дитини під час вагітності.

Детальніше про програму: https://goo.gl/pA2r4V та http://liky.gov.ua

Карта аптек, що беруть участь: https://goo.gl/dCEMCw

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews