Братики з рідкісною генетичною хворобою з Рівненщини потребують фінансової допомоги

18.03.2018 16:43   Джерело: Північ-інфо
Опубліковано : Наталія Рівненська

На порятунок двох маленьких братів Блищиків з селища Володимирець Рівненської області сьогодні потрібно понад 50 тисяч доларів.

Вадим і Максим мають рідкісну генетичну хворобу – сидром Віскотта-Олдріча. Молодшому 4-річному вже зробили пересадку кісткового мозку, старший 6-річний ще чекає на неї, пише http://piwnich.info 

При цій хворобі кістковий мозок не працює і немає імунітету. Зазвичай діти, а це лише хлопці, що хворіють, не доживають до 15 років. Батьки живуть з синами Вадимом і Максимом у лікарні.

«Кровотечі носові незупинні, які призводять до реанімації», – розповідає мама.

Старша сестра Ангеліна була донором для Вадима, буде і для Максима. Діти кажуть, що їм не подобаються уколи та крапельниці і вони воліли б гуляти на вулиці та кататися на велосипеді. Натомість – лікарняна палата. Таке лікування може затягнутися на роки. Лікарі переконують, що потрібно перезавантажити імунну систему, що можливе завдяки трансплантації кісткового мозку.

Операція безкоштовна, але на ліки та реабілітацію потрібні десятки тисяч доларів, розповідає «ТСН».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Північ-інфо