В угрупуванні, яке розповсюджувало наркотики на Рівненщині, є діючий рятувальник та колишній співробітник міліції

21.03.2018 18:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої злочинної групи, яка налагодила виробництво наркотичних та психотропних речовин, незаконно зберігала їх та збувала наркозалежним особам.

Дії вісьмох членів злочинного угруповання, серед яких – діючий працівник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та колишній співробітник міліції, кваліфіковано за ст. ст. 307, 311 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, прекурсорів,  вчинені у складі організованої групи).

Встановлено, що злочинну групу створив та очолив у березні 2017 року 37-річний житель м. Рівне, раніше неодноразово судимий. Діючи відповідно до розробленого плану зловмисники незаконно скуповували прекурсори та інші складові речовини, з яких в облаштованій «нарколабораторії» виготовляли психотропи – метамфетамін та наркотичні речовини, котрі у подальшому збували охочим.

Роль діючого та колишнього працівників правоохоронних органів полягала у наданні порад співучасникам злочинів щодо конспірації їх діяльності, пошуку каналів придбання прекурсорів та клієнтів для збуту наркотиків, в тому числі серед колишніх засуджених.

За період злочинної діяльності зловмисники одержали від незаконного продажу психотропів та наркоречовин дохід у сумі понад півмільйона гривень. Частину цих грошей організатор групи розподілив між її учасниками, а частину використав для цілей подальшого функціонування наркобізнесу.

Діяльність організованої групи ліквідували у вересні 2017 року працівники Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, Головного управління Національної поліції в Рівненській області та прокуратури Рівненської області.

На даний час до обвинувачених застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та домашнього арешту.

Відповідно до санкцій статей Кримінального кодексу за вчинення вказаних злочинів передбачено найсуворіше покарання у виді  12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews