Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

Команда з американського футболу з Рівненщини мріє відкрити соціальний спортзал (Фото)

22.03.2018 19:07   Джерело: RvNews
Автор : Марта Білик

Два зали у напівпідвальному приміщенні однієї зі здолбунівських багатоповерхівок. Це - тренувальна база спортивного клубу «Орли». Та обмежуватися спортзалом «тільки для своїх» хлопці не хочуть. В їхніх планах - відкриття соціального спортзалу для всіх охочих займатися спортом.

null
 Фото Ірини Самчук

Раніше здолбунівські «Орли» займалися в «Колосі». Проте команда збільшувалась, і місця там стало вже замало. До того ж, як розповів тренер команди Тимофій Тишкун, спортсменам хотілося б мати свою «домівку», тож вирішили облаштувати власний спортзал.

null
 Фото Ірини Самчук

Раніше в орендованому приміщенні, де планують це зробити, спортзалу не було, тож хлопцям довелося трішки попрацювати. Вони зробили там косметичний ремонт, розстелили покриття, закупили та розмістили інвентар, встановили тренажери для занять кросфітом, важкою атлетикою. А ще розмістили спортивне спорядження, якого  у них, на відміну від гравців у сокер (британський вид футболу), набагато більше (шолом, каркас для захисту плечей і тулуба, форма, бриджі зі вставками захисту, гетри, бутси, капа). Тож частина приміщення чимось нагадує виставкову залу. Адже саме тут можна побачити, яким повинен бути вигляд гравця в американський футбол. Але роботи над облаштуванням залу ще тривають, розповідає тренер. Зокрема є потреба у спортінвентарі.

null
 Фото Ірини Самчук
 

-Хочемо ще докупити інвентар: потрібні штанги, диски до них, гирі, гантелі, мати. Плануємо встановити велике дзеркало, - уточнює Тимофій Тишкун.

Утім, для тренувань початківців, запевняють гравці команди, умови вже наявні. Одночасно працювати можуть 10-15 чоловік. Як розповідає пан Тимофій, у кожній команді «Орлів», а їх загалом чотири (за віковими підгрупами), по 10-20 гравців. 

null
 Фото Ірини Самчук

Прихистили у себе «Орли» й місцевих велосипедистів. Кажуть, місця вистачає всім. Знайдеться таке й для інших охочих підтримувати у тілі здоровий дух. Отож, вже найближчим часом хлопці планують на базі свого тренувального майданчика відкрити соціальний спортзал, в якому займатися зможуть усі. Головна умова для них - бажання працювати над собою, бо з відвідувачами займатимуться тренери так само, як і з гравцями команди. Адже заняття з американського футболу у залі майже нічим не відрізняються від звичайних спортивних тренувань, запевняє пан Тимофій. Щоправда, інтенсивність та навантаження тут більші. 

null
 Фото Ірини Самчук

-Зараз треную учасників команди я, допомагають капітани, старші гравці. Та разом з тим ми збільшуємо кількість тренерів з фізпідготовки: ведемо перемовини з потенційними кандидатами. Адже гравцям в американський футбол потрібна всебічна спортивна підготовка. Це - універсальні спортсмени, які можуть виступати у різних видах. Ці ж тренери займатимуться з тими, хто прагне просто «підтягти» свою фізичну підготовку у соціальному спортзалі, - зазначає Тимофій Тишкун. 

Для таких занять виділять певні дні та години. Орієнтовно заняття почнуться, коли надворі потепліє. Хоча вже й зараз усі, хто має бажання займатися з командою, можуть до неї приєднатися. Адже «Орли» - команда, відкрита для всіх. 

Адреса спортзалу: м. Здолбунів, вул. Паркова, 69.

Ірина САМЧУК,
"Нове життя".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews