На Рівненщині стартував місячник добровільної здачі зброї

27.03.2018 14:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням із першого квітня 2018 року на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї.

До 30 квітня цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у виді штрафу та конфіскації зброї.

У разі добровільної здачі зброї, що передбачено частиною 3  статті 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. Однак за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись у служби дозвільної системи територіальних підрозділів поліції ГУНП в Рівненській області.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews