Рівненська облрада розгляне звернення про звільнення з російського полону Миколи Карпюка

28.03.2018 09:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Проект звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України щодо звільнення громадянина України Миколи Карпюка з російського полону зареєстровано на офіційному сайті Рівненської обласної ради, повідомляє ZIK.

У тексті проекту звернення зазначається, що депутати Рівненської обласної ради просять вжити усіх можливих заходів для звільнення з полону країни-агресора громадського та політичного діяча, уродженця Рівненщини Миколи Андроновича Карпюка. Він вже 4 роки є політичним бранцем Росії, адже сфабриковану спецслужбами Російської Федерації справу на рівні нашої держави визнано фарсом.

«Микола Карпюк – людина, яка зробила вагомий внесок у розвиток українського національного руху, демократії та боротьби за правду. Він був головою Рівненського осередку Української Національної Асамблеї. Микола Карпюк відіграв помітну роль у керівництві УНА-УНСО, був заступником голови політичної партії Українська Національна Асамблея Юрія Шухевича, яка згодом стала одним з ініціаторів створення руху «Правий сектор» та однойменної партії.

Микола Карпюк відстоював інтереси народу, брав активну участь у Революції гідності та все свідоме життя словом і ділом боровся за суверенну незалежну Україну.

Від земляків Миколи Карпюка про нього можна почути лише схвальні відгуки, адже він допоміг не одній людині у благих справах. Це людина честі та совісті, яку шляхом обману затримали спецслужби РФ, незаконно звинуватили у надуманому злочині та засудили до 22,5 років колонії суворого режиму», – зазначається в тексті проекту звернення.

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews