В Острозі відбувся ХІІІ конкурс «Учитель року» для педагогів, які працюють з духовністю та мораллю

02.04.2018 07:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся дводенний ХІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування». Захід традиційно присвячений 1030 річниці хрещення Руси-України.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 26 учасників із 13 областей України.

null
Виступає ректор НУ ОА Ігор Пасічник.  Фото - прес-служба

 

null
Учасники конкурсу. Фото - прес-служба

До участі були запрошені вихователі, вчителі, викладачі, які викладають предмети «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство» та інші.

«Приємно, що незважаючи на всі події в державі, тут присутні представники з Донеччини та Луганщини. Я впевнений, що аура закладу, де 200 років моляться Богу, допоможе перейнятися атмосферою дружби, взаємоввічливості та допоможе познайомитися із історією та традиціями закладу», −  розпочав свою промову ректор НА «Острозька академія Ігор Пасічник.

Освітяни демонстрували фрагменти уроку (заняття) або виховного заходу, обговорювали біблійні вірші, писали тести на знання Святого Письма.

null
  Фото - прес-служба

«Незважаючи на те, що конкурс сьогодні тринадцятий, але ми знаємо, що багато речей тримається на ентузіазмі та любові. Маю надію, що Міністерство освіти і науки незабаром включить його до своєї програми. Та є ще одна важлива складова – конкурс щорічний і з кожним роком набирає все більше обертів», − зауважив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

null
Григорій Таргонський. Фото прес-служба

Нагадаємо, що на Рівненщині предмети духовно-морального спрямування викладаються у 308 школах, а це 48 % від загальної кількості усіх навчальних закладів області, де охоплено близько 30 тисяч учнів.

«Батьки, які в свій час відмовлялися від предметів духовно-морального спрямування, сьогодні борються за своїх дітей, стикаючись з іншими, більш складними викликами», − підсумувала студентський декан гуманітарного факультету НУ «Острозька академія» Естер Матер’ян.

null
Естер Матер'ян. Фото - прес-служба

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews