В Україні стрімко ростуть «зелені» проекти

За I квартал ц. р. введено в експлуатацію 159,4 МВт потужностей об’єктів, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел за «зеленим» тарифом.

02.04.2018 20:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Цей показник перевищує весь обсяг потужностей, встановлених протягом усього 2016 р. (121 МВт), і становить більше половини, а саме – 61% від обсягу потужностей, введених протягом 2017 року (257 МВт).  

Зокрема за перші три місяці 2018 р. запрацювало:

– майже 100 МВт сонячних електростанцій;

– 47 МВт вітроелектростанцій;

– 6,2 МВт електростанцій на біогазі;

– 5,1 МВт електростанцій на біомасі;

– 1,5 МВт малих ГЕС.

null

 «Все це ще один позитивний сигнал для інвесторів, а також банківських установ і міжнародних фінансових організацій про те, що відновлювана енергетика України стає все більш привабливою сферою для роботи, а проекти – затребуваними», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Загалом, із початку 2015 р. у секторі відновлюваної електроенергетики введено 567 МВт нових потужностей, що працюють за «зеленим» тарифом, у встановлення яких інвестовано понад 550 млн євро.

Cтаном на сьогодні встановлена потужність об’єктів відновлюваної електроенергетики (без урахування окупованої території АР Крим), яким встановлено «зелений» тариф, становить 1,5 ГВт.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews