Юліана Медічі

Юліана Медічі

журналіст, кореспондент, оглядач, RvNews

Четвертокласник рівненської школи зробив подарунок для медиків на передовій

04.04.2018 17:17   Джерело: RvNews
Автор : Юліана Медічі

Першому мобільному добровольчому шпиталю ім. М. Пирогова допомагали і допомагають сотні, якщо не тисячі людей з усього світу. Допомагають вже четвертий рік поспіль. Без цих сотень, якщо не тисяч помічників: волонтерів, жертводавців, підприємців, політиків, митців, автослесарів та автомехаників, відомих і невідомих, нашого шпиталю просто не було б.

null
 Фото Рух "Справедливість"

 

null
 Фото Рух "Справедливість"

Минулого року волонтери шукали  бронежилети та каски для медеваку, який тоді рятував та лікував бійців 30 ОМБр, один комплект приніс рівненський школяр — Віталій Федоришин, учень 4-А класу Рівненської ЗОШ N27. Він приніс цей важкий бронежилет сам в офіс рівненської організації Руху «Справедливость». Юний рівнянин відгукнувся на допис у Фейсбуці керівника обласного осередку Анатолія Сидорука.

На питання, чи дозволив батько винести ці недешеві речі з хати, той по-дорослому відповів: «Тато тут ні до чого — це мій особистий подарунок від дядька» (як згодом з‘ясувалося, колишнього комбригу тієї самої «тридцятки»).

Бронежилет та каска вже за кілька днів поїхали на схід — рятувати медиків-добровольців ПДМШ від ворожих куль та осколків.

Вчора керівник ПДМШ Gennadiy Druzenko разом із Анатолієм Сидоруком прийшли до 27 рівненської школи подякувати Віталію. З‘ясувалось, що ніхто в класі (включаючи класного керівника) не знає про його вчинок.

null
 Фото Рух "Справедливість"

Коли в Україні підростає таке покоління, варто воювати, помирати і перемагати. Значить все недаремно. Значить посіяне нами проростає і дає добрий плід, і плодоносить сторицею. Українці, будьте як діти, будьте як Віталій Федоришин!

null
 Фото Рух "Справедливість"

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews