На Рівненщині один з головних пріоритетів – національно-патріотичне виховання

09.04.2018 09:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Близько 450 тисяч гривень з державного бюджету може отримати будь-яка громадська організація області, одним з напрямків діяльності якої є національно-патріотичне виховання.

Для цього потрібно подати свою ідею на конкурс проектів міжнародних та всеукраїнських заходів із національно-патріотичного виховання молоді, який до кінця цього місяця планує оголосити Міністерство молоді та спорту України.

null
 Фото прес-служба РОДА

Про це сьогодні йшлося на засіданні обласного координаційного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Богатирчук-Кривко.

За словами начальника відділу управління у справах молоді та спорту ОДА Наталії Чигир, пропозиції міністерство буде збирати на два роки. Такі кошти не зрівняються з обласними. Близько 450 тисяч гривень виділятиметься  на один проект. Орієнтовна тематика проектів має бути направлена на реалізацію основних положень Стратегії національно-патріотичного виховання молоді.

«Ми повинні якомога більше донести інформацію до всіх потенційних учасників. Активно залучати і ОТГ. Адже в них на сьогодні вже з’являються дозвіллєві центри та громадські організації, які працюють в цьому напрямку. Обласна адміністрація, в свою чергу, буде консультативно сприяти в допомозі при написанні проектів», - звернулася до присутніх Світлана Богатирчук-Кривко.

Також, на засіданні йшлося про те, що Мінмолоді та спорту України ініціювало збір інформації про офіційно зареєстровані громадські організації, що здійснюють заходи національно-патріотичного спрямування на території кожної області.

Наразі, за пропозиціями з районів та ОТГ, до такої мережі на Рівненщині включено 36 громадських організацій.

Світлана Богатирчук-Кривко дала доручення доопрацювати цю базу та скласти повну картину по області. Зокрема, включити до неї об’єднання діяльністю яких є як національно-патріотичне, так і військово-патріотичне виховання. Тому, в майбутньому така база буде доповнюватися.

«На Рівненщині діє багато громадських об’єднань. У свою чергу, обласна адміністрація завжди відкрита для консультацій. Адже найкраще рішення – прийняте спільно владою та громадськістю», – підсумувала засідання Світлана Богатирчук-Кривко.    

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews