У Рівному Центр суспільних дій «СІВІТАС» презентував керівникам освіти систему візуалізації «Відкритий бюджет»

А саме додатку Paywatch, за допомогою якого контролюватимуть витрати бюджетних установ

15.04.2018 06:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Цього тижня експерт з адвокації ГО «Центр суспільних дій «СІВІТАС», проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти презентував освітянам області систему візуалізації «Відкритий бюджет» розроблену командою ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос», а саме додатку Paywatch, який допомагає контролювати витрати бюджетних установ.

null
Фото з мережі Інтернет

Серед присутніх були представники управління освіти і науки облдержадміністрації, відповідальні працівники ОТГ з питань освіти, працівники Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Усі вони брали участь у семінарі «Ситуація щодо опорних шкіл: тенденції, перспективи», який відбувся у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Презентоване програмне забезпечення дозволяє розмістити візуалізацію видатків на будь-якому сайті. Модуль надає можливість проводити фільтрацію за десятьма найбільшими отримувачами коштів, датою, призначенням платежу, отримувачами та сумою транзакції, переглянути узагальнені дані у вигляді діаграми, експортувати обрану інформацію в MS Excel.

«Першим і поки що єдиним комунальним закладом області, який почав використовувати модуль Paywatch став Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (РОІППО). Ми сподіваємося, що цю ініціативу підхоплять інші заклади освіти, а також комунальні установи та підприємства» – зазначив голова ГО «Центр суспільних дій «СІВІТАС» Володимир Зиль.

Присутні попередньо погодилися з тим, що використання даного програмного забезпечення дасть можливість продемонструвати прагнення до забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів освіти у громадах. Наприкінці зустрічі освітяни отримали деталізовану інструкцію щодо механізму роботи програмного забезпечення та розміщення візуалізації на сайті кожної школи. Найближчим часом, ми дізнаємось, скільки шкіл Рівненщини стануть більш прозорими.

 

Матеріал публікується в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», який реалізується «Центром «ЕЙДОС» за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні в рамках Програми MATRA.

ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і координує впровадженням проекту в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews