До 1 травня слід задекларувати доходи

16.04.2018 06:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У податковій Рівненської області нагадують: Не забудьте задекларувати свої доходи до 1 травня 2018 року.
Головне управління ДФС у Рівненській області нагадує громадянам, які  у 2017 році отримали доходи, з яких не було сплачено податки, про обов’язок подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи до 01.05.2018 року.
На 01.04.2018 року це уже зробили 3180 громадян, що в порівнянні з 2017 роком більше на 102 %.
До доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать:
доходи, з яких при нарахуванні чи виплаті ПДФО не утримувався;
доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції тощо);
спадок (дарунок)  від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення;
доходи від продажу інвестиційних активів;
іноземні доходи тощо.
Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення.
Обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:
від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподаткованого доходу;
виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу;
від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок;
у вигляді об’єктів спадщини, які  оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок.
Щоб виконати свій  конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, громадянам необхідно звернутися в Центри обслуговування платників, які є у кожному з районних центрів та у місті Рівному. Саме тут фахівці державної фіскальної служби нададуть необхідні консультації та допоможуть правильно заповнити декларацію про отримані доходи.
Крім того нагадуємо, що до 31 грудня 2018 року громадяни мають право на податкову знижку (а саме, часткове відшкодування вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення; витрат на сплату страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя, пенсійних внесків до недержавних пенсійних фондів; суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій та ін.) за наслідками звітного податкового року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews