У Дубні вперше відкрили виставку робіт Георгія Косміаді

16.04.2018 07:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Шанувальники живопису міста Дубно мають можливість  переглянути виставку картин знаменитого художника Георгія Косміаді, яка тут демонструється вперше.

Відкриття виставки відбулося у Державному історико-культурному заповіднику 12 квітня. Про це повідомляє Дубенський інформаційний портал.

null
Фото Інформ. портал Дубно

У виставці представлено 30 картин з колекції його дочки Надії Косміаді, яка зберегла весь творчий спадок батька. На картинах відвідувачі зможуть побачити пейзажі Рівного та околиць такими, якими їх запам’ятав художник та відтворював зі своїх спогадів у Гамбурзі протягом 1941-1961 років.

null
Надія Косміаді. Фото з мережі Інтернет

Роботи виконані здебільшого в сірих та похмурих тонах, а приглянувшись до них можна побачити тугу за нашими краями, яку відчував автор. Завідуюча методичного відділу Рівненського обласного краєзнавчого музею Людмила Шлапак передала відвідувачам вітання від Надії Косміаді, яка, на жаль, не змогла бути присутньою особисто, та доволі детально ознайомила присутніх з життям та творчістю художника.

null
Фото Інформ. портал м. Дубно

 

null
Фото з мережі Інтернет

Також на виставку завітала начальник відділу культури і туризму Дубенської міської ради Тетяна Єфімчук, яка закликала юних митців пам’ятати свою рідну землю та відображати її в своїй творчості. Присутні мали можливість переглянути документальний фільм, в якому режисерам вдалося всебічно передати життєпис цієї талановитої та унікальної особистості.

Виставка прийматиме відвідувачів до 22 квітня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews