Керівник фірми-підрядника привласнив кошти, які спрямовувались на ремонт шкіл Рівненщини

19.04.2018 21:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою директора підприємства, через незаконні дії якого розтрачено бюджетні  кошти, виділені на капітальний ремонт та реконструкцію закладів освіти.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури Рівненської області.

Зібраними слідчим та прокурором доказами встановлено, що під час виконання замовних місцевою владою робіт з капітального ремонту шкіл та дошкільних навчальних закладів одного із районів області керівник підрядної фірми підробив офіційні документи, внісши до них неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельно-монтажних робіт, поставленого товару та розміру оподаткування господарських операцій. 

Внаслідок таких злочинних дій фактично вчинено заволодіння  майже 200 тис грн, які керівник підприємства розтратив у власних цілях.

Дії посадовця кваліфіковано слідчим поліції за погодженням із процесуальним прокурором за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинних шляхом),  та  ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого із прокуратурою Рівненської області, суд виніс ухвалу про арешт усього майна підозрюваного з метою відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Тепер долю обвинуваченого вирішить суд.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень Закон передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews