Апеляційний суд у Житомирі підтвердив законність поновлення прокурора з Рівненщини на посаді

25.04.2018 10:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Житомирський апеляційний суд відхилив апеляцію прокуратури і вирішив, що екс-керівника Сарненської місцевої прокуратури Вадима Топольського законно поновив на цій посаді суд у Рівному. Рішення на своїй сторінці у Фейсбуці виклав сам пан Топольський. Зазначимо, що першу справу він виграв ще у грудні минулого року, повідомляє UA:Рівне.

Нагадаємо, керівника сарненської прокуратури та ще двох нібито організаторів незаконного видобутку бурштина затримали у вересні 2016-го. Про це тоді повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Вранці до кабінету прокурора увійшли слідчі військової прокуратури, працівники поліції та СБУ спільно з бійцями підрозділу спецпризначення "КОРД". На той момент у поліції повідомляли, що завдяки співпраці різних правоохоронних органів вдалося зібрати достатньо доказів, що підтверджують причетність затриманих до вже викритих, а також вчинення нових злочинів.

- Буде наказ Генерального прокурора, після того, як з ним ознайомлюсь - тоді маю право виходити на роботу. В принципі, Генеральна прокуратура має право подати касацію, але рішення суду першої інстанції вступило вже в законну силу і Генеральна прокуратура зобов'язана його виконати. Справедливість є все таки в нашій країні, я думав, що на суддів будуть впливать і все робить для того, щоб не поновлювать, але, слава Богу. Поки будем виконувать рішення суду, а там життя покаже, як воно буде, може поміняється щось в країні, - зазначив екс-керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим Топольський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews