У Мирогощанській громаді підготували базу до впровадження нової системи освіти

28.04.2018 14:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Мирогощанській громаді розвитку освіти та позашкілля приділяють особливу увагу і вже підготували базу для впровадження нової системи освіти. У центральній садибі працює опорна школа 1-3 ст., в якій навчається 362 учні, з яких 13 – у філії села Мокре, 32 – філії села Липа. У середню і старшу школу діток возить новий шкільний автобус, який придбали минулого року за умови співфінансування.

Тобто, громада з власних коштів виділила 400 тисяч гривень. Остаточну суму дофінансовувала держава. Вдалося також віднайти кошти на ремонт даху школи, а це 1 млн. 700 тис. грн.

null
 Фото Проекту "Пульс"

У першому класі навчається  двоє дітей з особливими потребами. Поруч з ними завжди працює помічник вчителя. Однокласники вже звикли до особливих діток, завжди їм у всьому допомагають. Вчителі переконані, що такий досвід позитивно впливає на усіх дітей. Адже вони вчаться взаємодіяти, допомагати та товаришувати. 

null
 Фото Проекту "Пульс"

У школі є й інший експериментальний клас «Розумники». За цією програмою вчаться учні 3-го класу. Для цього курсу придбали сучасне обладнання – інтерактивну дошку, комп’ютер, проектор. 

У школі максимально  працюють над темою «Запровадження сучасних освітніх технологій, як засіб творчого розвитку вчителя і учня». Усі такі починання та прагнення до розвитку громада усіляко підтримує та заохочує. Завдяки участі у різноманітних грантових проектах у школі вдалося замінити вікна на енергозберігаючі, встановили нові двері у класних кімнатах, облаштували два кабінети  інформатики з комп’ютерами мультимедійними дошками та проекторами. Кабінети фізики, хімії, біології та географії  оснащені сучасним  навчально-методичним  обладнанням, завдяки перемозі школи у пілотному проекті «Пілот 24». 

null
 Фото Проекту "Пульс"

Особлива гордість навчального закладу – шкільний  музей історії села Мирогоща. Тут представлені різні експозиції, а діти опановують майстерність гіда-екскурсовода, краєзнавця. 

null
 Фото Проекту "Пульс"

Вивчати іноземні мови школярам допомагає волонтер Корпусу Миру. Водночас у школі діє двомовний  євроклуб «Євростар».

Голова громади Світлана Соборук переконана – завдяки активності педагогічного колективу, та їх новаторським ідеям вже з 1 вересня школа без проблем увійде у новий формат навчання дітей.  Адже вчителі готові і самі  постійно вчитися та розвиватися.

 

null
 Фото Проекту "Пульс"

Прес-тур до Мирогощанської ОТГ було організовано в рамках роботи Проекту ПУЛЬС (USAID)  Рівненським РВ АМУ

     


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews