У Рівному подія – всеукраїнський фестиваль-конкурс хорового мистецтва ім. Володимира Пекара

Вперше за останні 20 років

29.04.2018 06:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Фестиваль проходитиме протягом 4, 5, 6 травня в залі камерної та органної музики та в концертній залі музичного училища. А його учасниками стануть хорові колективи з різних регіонів України – приїдуть хористи зі Львова, Житомира, Кривого Рогу, Чернівців, Тернополя тощо. Про це повідомляє ЧаРівне та журналіст Руслана Броновицька. 

Організаторами виступають Рівненське обласне відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки, кафедра хорового диригування Інституту мистецтв РДГУ, управління культури і туризму рівненського міськвиконкому в рамках проекту "Рівне – місто унікальних подій".

null
Фото з мережі Інтернет

Володимир Пекар – це людина, яка надзвичайно багато зусиль доклала, щоб підняти рівень зорового мистецтва, – розповідає старший викладач кафедри хорового диригування, заступник директора Інституту мистецтв РДГУ з виховної роботи Вікторія Піддубник. – Він створив таку капелу, яка змогла прозвучати і на національному телебаченні і на престижних конкурсах. Він вніс вагомий академізм, який має бути присутній у хоровому мистецтві.

Викладач Рівненського музичного училища, керівник та диригент хору Воскресіння, керівник хору студентів РМУ та керівник хору студентів кафедри хорового диригування РДГУ Олександр Одинець: 

Дуже приємно, що наша міська влада відгукнулася. Надіємося робити цей конкурс кожного року, адже це не тільки популяризація хорового мистецтва, але м. Рівне, щоб про місто знали більше.

У складі журі – відомі музиканти – Микола Гобдич, Василь Яциняк, Галина Горбатенко, Галина Шпак, Олександр Тарасенко (голова журі).

 Якщо в нас буде такий самий склад журі, то ми будемо одними з найпрестижніших конкурсів в Україні, – додає Олександр Одинець.

Участь в конкурсі візьмуть 18 колективів: дитячі, однорідні та мішані хори.

Рівненщину на конкурсі будуть представляти 5 хорових колективів.

Детальнішу інформацію можна знайти на сторінці у Фейсбук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews