Перевірити напередодні ЗНО стан шкільного транспорту вимагає Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області

01.05.2018 07:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Протягом травня – червня поточного року для підвозу учнів до навчальних закладів для проведення зовнішнього незалежного оцінювання будуть використовуватися автотранспортні засоби в режимі регулярних, нерегулярних перевезень та перевезень шкільними автобусами.   

 Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області звертається до керівників автотранспортних підприємств вжити заходів для забезпечення.

«З цією метою пропонуємо Вам провести робочі наради з водіями транспортних засобів та персоналом, який займається технічним обслуговуванням, ремонтом, технічними та медичними працівниками, що проводять передрейсові техогляди транспортних засобів та медичні огляди водіїв, на яких проінформувати про проведення зазначеного робіт та акцентувати увагу експлуатуючого персоналу на неухильному дотриманні вимог Правил дорожнього руху, нормативно-законодавчої бази, Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту під час здійснення перевезень пасажирів автомобільним транспортом», – йдеться у зверненні.

Особливу увагу слід приділити наступному:

- Перевезення    організованих    груп    дітей     повинно здійснюватися   із   забезпеченням   високого   рівня  безпеки  та надійності транспортного обслуговування.

 - Максимальна кількість дітей для перевезення автобусом  не повинна перевищувати  кількості  місць  для  сидіння,  визначеної технічною   характеристикою    та    реєстраційними    документами транспортного засобу.

 - Організовані    групи    дітей    повинні    перевозитися досвідченими  водіями,  які  мають  стаж  керування   транспортним засобом не менш як п'ять років.

 - На   маршрут,  що  виходить  за  межі  населеного  пункту  та протяжність  якого  становить  понад   250   кілометрів,   повинні направлятися  два  водії.

 -  Перевезення  організованих  груп  дітей колоною з п'яти і більше  автобусів  здійснюється  за умови супроводу уповноваженими підрозділами Національної поліції.

 - До  початку перевезення організованих груп дітей замовник послуг і автомобільний перевізник:

     1) визначає маршрут перевезення організованих  груп  дітей, як правило, такий, за яким уже здійснюються регулярні перевезення; 

     2) складає схему маршруту та встановлює розклад руху.

-  Перевезення організованих груп дітей здійснюються  тільки у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов.

 - Автомобільний перевізник не пізніше ніж за три робочих дні до запланованого  перевезення  організованої  групи  дітей повідомляє уповноваженому підрозділу Національної поліції про дату здійснення кожного  такого перевезення, подає йому на узгодження та замовнику послуг  на  затвердження схему маршруту та розклад руху автобусів. 

 

Подано за текстом звернення Т. Наконечного, в.о. начальника Управління

Укртрансбезпеки у Рівненській області                                        

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews