Микола Антонюк

Санкції для агресора – інструмент впливу цивілізованої спільноти ХХІ століття

02.05.2018 13:37   Джерело: RvNews
Автор : Микола Антонюк

Як відомо, 6 квітня Мінфін США ввів санкції проти Росії. До нового списку потрапили 24 російських фізичних та 14 юридичних осіб. Обмеження застосовуються в рамках закону з протидії противникам США (СААТSA), тобто під їхню дію потрапляють не лише фігуранти списку, а також всі партнери, контрагенти й інші особи, які діяли або діють в їхніх інтересах. До списку потрапили російські бізнесмени-«олігархи», а також керівники державних компаній, чиновники, у т.ч. силового блоку, та ряд інших. Більшість санкційних обмежень стосується так званого «українського списку» - переліку фізичних та юридичних осіб, які вплинули на ситуацію в Україні.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна введе санкції проти російських олігархів на знак солідарності з американцями. Про це він заявив на брифінгу після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. За його словами, він вже дав відповідні доручення уряду і силовим структурам.

«Кілька днів тому я доручив Службі безпеки України, Кабінету міністрів і Раді національної безпеки і оборони, секретарю Ради підготувати відповідний проект рішення, який найближчими днями буде винесений на засідання Ради національної безпеки і оборони. Санкції будуть введені».

Російські фондові ринки переживають падіння через запроваджені Сполученими Штатами нові санкції. Вартість акцій нині знизилася на 10 %. Слідом за акціями російських підприємств дешевшає і російський рубль. Також слід зазначити, що внаслідок введення квітневих санкцій російські можновладці, на яких вони були спрямовані, втратили понад $ 16 млрд, що свідчить про їхню цільову результативність та ефективність. Лідером падіння стали активи Олега Дерипаски. Акції його «Русалу» («Русский Алюминий») обвалилися мало не на 50 %, потому трохи вирівнялися й нині падіння становить третину вартості. Акції його іншої компанії, що входить до холдингу «Базовий Елемент», здешевшали одразу на 20 %. Лондонська біржа через різке падіння заборонила ними торгувати. Загалом же через американські санкції О. Дерипаска втратив мільярд доларів, «Русский Алюминий» оголосив про можливість технічного дефолту.

Усередині Росії санкції викликали серйозне невдоволення і злість насамперед у лавах еліти. Їх розлюченість спрямована частково проти США та Європи, проте також і безпосередньо проти Путіна. Навіть ті російські бізнесмени, на яких санкції безпосередньо не вплинули, заявляють, що тепер їм набагато важче займатися бізнесом. І вони розуміють, хто у цьому винен.

Санкції – це адекватна реакція цивілізованого світу на злодіяння, які є основним методом правління «московського царька» та його «цепних псів». В результаті їх введення посилюються зневіра, а також усвідомлення того, що путінська політика проти України була помилкою, яку треба виправляти. На сьогодні без сумнівів можна вважати, що режим кремлівського диктатора тріщить по швах і велику роль в цьому відіграє такий витончений політичний та економічний інструмент як санкції. Доказом цього виступає швидко прогресуючий розвал російської економіки та зневіра російського народу в обіцяному можновладцями світлому майбутньому Росії та скажена лють кремлівських управлінців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews