На Рівненщині визначили рівень пожежної небезпеки як високий

Серед зон ризику виникнення пожеж: природні екосистеми — ліси, торфовища, сільгоспугіддя.

04.05.2018 23:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Через суху спекотну погоду, що утримується тривалий період, на Рівненщині зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Така погода продовжуватиметься і далі – впродовж 4-7 травня.

І хоча найближчими днями фахівці Рівненського обласного центру з гідрометеології прогнозують короткочасні дощі та грози, температура повітря не знижуватиметься.

В таких умовах важливо дотримуватися заходів пожежної безпеки. Адже нині люди масово проводять господарські роботи, відвідують ліс та рекреаційні зони. На полігонах та стихійних сміттєзвалищах загораються тверді побутові відходи.

Серед зон ризику виникнення пожеж: природні екосистеми — ліси, торфовища, сільгоспугіддя.

«В кожній області треба розробити плани заходів оперативного реагування на пожежі. Необхідно обмежити доступ людей до лісів і в’їзд туди автотранспорту, призупинити полювання, робити постійний моніторинг пожежної ситуації та правил пожежної безпеки. Перелік заходів є досить вичерпним, його необхідно виконувати», - наголосив Геннадій Зубко під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) за участю регіонів.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, в області усі служби готові до попередження виникнення пожеж та їх ліквідації. Аби якнайшвидше виявляти осередки загорання, працівники Служби порятунку моніторять екосистеми завдяки квадракоптеру, а лісівники – відеокамерам на пожежно-спостережних вежах. Військові обов’язково дотримуються правил протипожежної безпеки під час навчань.

null
 Фото прес-служба РОДА

Окрім того, в області діє тимчасове обмеження на відвідування населення лісу та в’їзд до них транспортних засобів. Відпочивати громадяни можуть у спеціально облаштованих рекреаційних ділянках, де створені умови для безпечного відпочинку.

Також  забороняється спалювання стерні та сухої трави на сільгоспугіддях і присадибних ділянках.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews