Депутати Рівненської обласної ради проситимуть відновлення прав на соціальний захист для чорнобильців у керівництва держави

05.05.2018 07:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей під головуванням Бориса Бірука члени комісії підтримали звернення щодо відновлення прав на соціальний захист та оновлення нарахування пенсій для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Більшість людей з інвалідністю та ліквідаторів аварії на ЧАЕС нині отримують мізерні пенсії, яких недостатньо для повноцінного харчування та лікування.

Рівненська область належить до числа тих областей України, що найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи. Тому депутатський корпус планує звернутися до керівництва держави з проханням вжити заходів щодо виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» - як єдиний гарант соціального захисту в пенсійному, медичному та житловому забезпеченні інвалідів, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Остаточне рішення щодо даного звернення депутати ухвалюватимуть на черговій сесії обласної ради, яка відбудеться 18 травня.

За матеріалами Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews