Судять працівників рівненської митниці за вимагання хабаря

06.05.2018 14:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника та головного інспектора одного із митних постів Рівненської митниці Державної фіскальної служби України у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням).

Прокуратурою Рівненської області здобуто докази того, що працівники митниці налагодили системне одержання коштів від громадян за безперешкодне переміщення на територію України через митний кордон товарів підакцизної групи, уникнення адміністративної відповідальності за перевищення митної норми їх переміщення та конфіскації цих товарів.

Корупційну діяльність працівників митниці викрито та припинено у лютому 2018 року одразу після одержання ними від двох жителів області чергової  неправомірної вигоди у сумі 80 дол США та 2200 грн. 

Загальна ж сума неправомірної вигоди, яку одержали фігуранти кримінального провадження, склала 11 605 грн.

За ініціативи прокуратури Рівненської області обох працівників Рівненської митниці ухвалами суду відсторонено від займаних посад.

Прокуратурою області скеровано обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Довідково: вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews