Всі охочі можуть взяти участь у таборі «Юний доброволець»

07.05.2018 18:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Навчальний центр Української добровольчої армії запрошує всіх охочих взяти участь у таборі національно-патріотичного виховання молоді «Юний доброволець», де, крім основної навчальної програми, що включає в себе з десяток дисциплін індивідуальної підготовки добровольця, учасники отримають практичні навики тактики бою та виживання на війні.

Де: На базі навчального центру УДА, розміщеного на околицях с. Великомихайлівка, що в Дніпровському районі. З 2014 року тут постала новітня Січ. У довколишній місцевості збереглися кургани наших степових предків та Кам’яна Могила як тисячолітній слід зародження українського етносу. Вихідці із Запорізької Січі заснували село Дібрівка, залишки козацьких постоїв збережені до наших днів. Дорогою у селище Покровське, в напрямку Запоріжжя, височіє хрест перемоги полку Сірка над татарами та стоїть на спомин про загиблих у бою козаків каплиця святого Миколая. Згодом в історії цього краю, на зламі століть, організувались загони повстанців під командуванням Нестора Махна, які боролися за право жити на своїй прадідівській землі. Про легендарного командира національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. та засновника непозиційного, маневреного бою говорить історія Дуба смерті, що і досі стоїть у гущавині Великомихайлівського лісу. В часі становлення Української народної республіки тут діяла Степова дивізія під командуванням Костя Блакитного, яка повсюдно утверджувала синьо-жовтими знаменами та шаблями право українців на свою державу. В цій окрузі народився засновник ідеології українського націоналізму, мелітополець Дмитро Донцов, праці якого скріплюють дух переможців та виховують все нові покоління борців за самостійність.

null

Програма вишколу: Тактична медицина, основи орієнтування на місцевості, основи самозахисту, історія українського війська, ідеологія українського націоналізму, стрілецька справа, тактика малих груп, мінна безпека, мандрівка у с. Великомихайлівка.

Для кого: Взяти участь у таборі може молодь віком 14-18 років, але повинні бути дотримані такі умови:

– група повинна мати виховника, якого знають всі батьки і з ним тримають телефонний контакт. Молодь з батьками говорить виключно у відведений для цього час;

– учасники обов’язково попередньо проходять медичний огляд та мають довідку про стан здоров’я, наявність алергій та хронічних хвороб, перелік, що можна їсти, а що категорично ні. Мати з собою свою особисту аптечку, якщо це потрібно;

– для виконання програми табору можуть бути залучені вчителі, наставники молоді зі шкільних закладів, громадських організацій або добровольці резерву УДА з окремих територіальних загонів;

– перелік речей – такий самий, як для рекрутів (без спецзасобів). Якщо є можливість, потрібно взяти з собою літній комплект камуфляжу;

– молодь обов’язково має бути застрахована від травм і мати з собою поліс;

має бути письмовий дозвіл батьків про те, що вони відпускають дитину в табір;

– всі документи перебувають у наставника, який передає їх у Штаб НЦ УДА і несе персональну відповідальність за молодь на час вишколу. Командний та інструкторський склад несе відповідальність за дотримання правил безпеки та виконання програми вишколу.

Коли: Перший набір: 15 червня – 21 червня. Другий набір: 22 червня – 28 червня. Третій набір: 29 червня – 5 липня.

Наступні дати таборування будуть озвучені 29 червня. Вишколи будуть проводитися до 15 серпня з врахуванням кількості зголошених.

Скільки коштує: Загальна сума витрат на одного учасника складає 1400 гривень за повних сім днів вишколу. Для малозабезпечених сімей розмір внеску складає 900 гривень за повних сім днів вишколу. Для дітей вояків, які перебувають на фронті, та постійних волонтерів УДА вишкіл безкоштовний. Також можливо зменшити розмір фінансового внеску, забезпечивши продуктами харчування, побутовими та іншими необхідними засобами базу НЦ УДА.

Контактний телефон: 097 760 63 32 або 095 116 36 46 (Штаб НЦ УДА).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews