Рівненський краєзнавчий музей запрошує на «Музейний марафон-2018»

08.05.2018 23:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненський обласний краєзнавчий музей учетверте запрошує рівнян на тижневі заходи присвячені Міжнародному Дню музеїв, які відбудуться 14-19 травня. 

Програма «Музейного марафону-2018» 

14 травня: 12:00 Презентація книги «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро». Упорядник і автор Андрій Бондарчук (Луцьк) подає трагічні сторінки історії як складову політики нищення України та силу нашого народу.

15 травня: 12:00 Фотоісторична презентація Василя Гудзія «Вигляд вулиці Соборної у районі Майдану Незалежності протягом півстоліття (1918-1968)». Дослідник представить унікальні фото за якими можна прослідкувати минуле центральної частини Рівного у проміжку від 100 до 50 років тому.

16 травня: 12:00 Презентація проекту «Виставка одного експоната». Картину «Будинок Гете у Веймарі», яка потрапила в музей у 1981 році з Воронежа, куди була привезена з Німеччини як трофей Другої світової війни, представить завідувач відділу виставок нашого музею Галина Данильчук.

21:30 Нічний кінозал на подвір’ї музею представляє фільм «Грецький горішок» присвячений художнику Георгію Косміаді.

17 травня: 21:45 Нічна екскурсія по Рівненському краєзнавчому музею «В гостях у князя Любомирського». Власник Рівного, будівничий чоловічої гімназії (1839) князь Фредерик Любомирський запрошує тих, кому не байдужа минувшина рідного краю пройтися музейними залами, які колись слугували навчальними класами та дізнатися про історію рідного краю в променях ліхтарика. (Замовлення за тел. 0673604887).

18 травня: 13:00 Відкриття виставки багатошарової витинанки Ірини Токарської Львів) та презентація її книги «Фіалкова хмаринка». Її світ тонкий та поетичний, філософський та ліричний, складний та багатогранний, як і її художні та літературні твори.

14:30 Презентація книги Віктора Мельника (Київ) «Базальтовий край», яка розповідає про базальти на Землі і в космосі, про вивчення базальтів Волинського Полісся, а також про ідею створення Мінералогічного музею під відкритим небом на території Костопільського району Рівненської області.

Завершиться «Музейний марафон» 19 травня традиційним фольклорно-етнографічним святом «Музейні гостини». Початок об 11 годині на подвірї музею. Гості зможуть познайомитися з виробами народних умільців Рівненщини та інших областей України, почути виступи кращих вокальних та танцювальних колективів сольних виконавців, а також зможуть отримати задоволення від неповторної атмосфери свята.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews