Як у Рівному зустріли Першу хвилину миру (Фото)

09.05.2018 11:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Дубенський меморіал у Рівному прийшли сотні рівнян, аби увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни. 

8 травня пізнього вечора військові, ветерани, молодь, діти та небайдужі містяни стали учасниками мистецької акції «Перша хвилина миру», яку провели до Дня пам’яті та примирення.

«Вже четвертий рік поспіль 8 травня, День пам’яті та примирення, ми відзначаємо з більшістю європейських країн. Ми віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ. Ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати тих, хто ціною свого життя чи долі подарував нам усім майбутнє», - зазначив Олексій Муляренко.

Для присутніх прозвучали музичні композиції від академічного камерного оркестру обласної філармонії, хорових колективів «Етерніта» та «Воскресіння», солістів  Миколи Швидківа та Павла Мищука.

Традиційно, о 23:01 – у першу хвилину тиші, запалили «вічний вогонь», а у небо випустили сотню повітряних кульок зі світлодіодами - у пам'ять про загиблих під час війни.

Довідково. Рівне перебувало під нацистською окупацією з 28 червня 1941 р. до 2 лютого 1944 р. - 945 днів. За цей час в місті було знищено понад 102 тисячі  радянських військовополонених і цивільних громадян, а у Рівненській області – понад 232 тисячі. Повністю або частково було спалено 176 сіл. Десятки тисяч мешканців області брали участь у русі Опору – у лавах українських, радянських, польських збройних формувань і підпільних організацій.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews